Waaruit bestaat beton ciré?

Een betonnen vloer zien we steeds vaker in interieurs terugkomen. Het geeft een moderne en industriële look, iets waar veel mensen naar op zoek zijn. Daarnaast gaat een betonnen vloer erg lang mee, is het makkelijk schoon te houden en blijft de kwaliteit goed. Betonnen vloeren worden gemaakt met twee verschillende soorten materialen. Namelijk beton en beton ciré. De meesten van ons kennen de functies van beton wel, maar wat is beton ciré? Wij leggen het je uit.

De functionaliteiten van beton ciré

Je kent vast wel het materiaal beton. Dit wordt tegenwoordig veel gebruikt in interieurs, waarbij vloeren een moderne en industriële look krijgen. Dit is erg populair, je kan bijvoorbeeld ook kiezen voor een betonlook verf voor op je muren. Beton en beton ciré verschilt van elkaar. Wanneer je een betonnen vloer wilt, is het raadzaam dat je eerst onderzoekt welke van de twee materialen het beste aansluiten op jouw wensen en behoeftes. Wanneer je een vloer van beton hebt, is deze minimaal 7 centimeter dik. Een vloer van beton ciré is veel dunner, namelijk maar een paar millimeter. Beton ciré is vloeibaarder en wordt aangebracht met de hand, hierdoor kun je bijvoorbeeld ook kiezen om je muren met beton ciré te vullen. Beton cirébestaat uit zand en fijn gemalen kiezelstenen, dit zorgt voor een natuurlijke uitstraling. Speciaal kunsthars wordt eraan toegevoegd zodat het hard wordt nadat het is aangebracht. Je kan beton ciré kopen online en na aanbreng wordt het gelakt, zodat het een gladde uitstraling krijgt.

Trends in het interieur

Het gebruik van beton is een veelvoorkomende interieurtrend. Doordat deze vloeren een gladde uitstraling hebben, kun je bijvoorbeeld kiezen om dit te combineren met een matte verf. Een verfsoort die mat wordt wanneer het is opgedroogd is kalkverf. Kalkverf is een duurzame verfsoort, die de afgelopen jaren ook een stijgende trend is geworden in het interieur. Je kunt deze verf in verschillende kleuren krijgen. Kies een kleur die bij jouw persoonlijkheid past. Door de matte finish van de verf te combineren met een gladde, strakke betonnen vloer, krijg je eenheid in je interieur. Je kunt de verf bestellen via een kalkverf webshop, maar het is altijd raadzaam om eerst te testen of je tevreden bent met het resultaat. Zo weet je zeker dat je materialen goed aan je wensen voldoen.